Ερωτήσεις για αρχάριους κιθαρίστες

Βασικές ερωτήσεις για αρχάριους κιθαρίστες

  • Σε πόσο καιρό θα μπορώ να παίξω τραγούδια;

Θα μπορέσεις να παίξεις τα πρώτα σου απλά τραγούδια πολύ σύντομα αν παίζεις κιθάρα 3 – 4 ώρες την εβδομάδα. Μπορεί στην αρχή να μην ακούγονται τέλεια, αλλά σίγουρα θα είναι αναγνωρίσιμα και θα είναι διασκεδαστικό. Όσο περισσότερο μελετάς τόσο πιο γρήγορα θα μάθεις τα βασικά στην κιθάρα. Όταν μελετάς να είσαι συγκεντρωμένος μόνο στην κιθάρα σου.

  • Πόσο συχνά πρέπει να μελετάω κιθάρα;

Ο ιδανικός χρόνος μελέτης είναι 15 – 20 λεπτά κάθε μέρα. Αν μελετάς μόνο 15 λεπτά την εβδομάδα, θα σε πάρει το λιγότερο ένα χρόνο να μάθεις τα βασικά. Ενώ αν μελετάς 15 λεπτά την ημέρα θα διαπιστώσεις ότι τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα μετά από μόλις μια εβδομάδα.

  • Πρέπει να μελετάω κάθε μέρα κιθάρα;

Ναι! Αν και δεν είναι πάντα εφικτό να μελετάς κάθε μέρα κιθάρα λόγω άλλων υποχρεώσεων, καλό είναι να προσπαθείς να βρίσκεις λίγο χρόνο για ενασχόληση με την κιθάρα κάθε μέρα. Για παράδειγμα, είναι προτιμότερο να παίζεις 10 λεπτά κάθε μέρα για μία εβδομάδα παρά 1 ώρα κάθε Σάββατο. Αν δεν μπορείς να μελετάς κιθάρα κάθε μέρα, προσπάθησε να μελετάς τακτικά.

  • Πονάνε τα δάχτυλά μου! Μήπως πρέπει να σταματήσω τη μελέτη;

Ναι! Αν πονάς πάρα πολύ θα πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό στην αρχή για έναν κιθαρίστα να πονάει λίγο στα δάχτυλά του. Θα δημιουργηθούν μικρά σημάδια στις άκρες των δαχτύλων σου από το συνεχές πάτημα των χορδών πράγμα το οποίο είναι καλό. Μετά από λίγο καιρό θα σκληρύνουν και δεν θα τα παρατηρείς καθόλου. Στην αρχή θα νιώθεις πόνο πολύ νωρίς, στα 5 πρώτα λεπτά της μελέτης σου. Κάνε ένα διάλειμμα και ξαναπιάσε την κιθάρα. Είναι φυσιολογικό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αν νιώσεις δυνατό πόνο στον καρπό ή στο υπόλοιπο χέρι σταμάτα τη μελέτη για 2 – 3 μέρες!